3e ronde, drie maal scheepsrecht?

Geplaats door: Houthakker ( )

  • 1C
  • 17/09
  • 2092

Nuenen H1 vs. Don Quishoot H1
Scoop H1 vs. Civicum H1
Oedenrode H1 vs. Uden H1
Heeze H1 vs. Eindhoven H1
Best H1 vs. Apeliotes H1
Gemert H1 vs. Blerick H1
Reageren

De reiger | 24/09

@calimero; goed verhaal, en bedankt voor je uitleg.

Lijkt mij dat niemand in deze poule groot of klein is, anders waren we namelijk niet bij elkaar ingedeeld ;)

Maar jij ook een fijne competitie!

Omnisciens | 22/09

Nuenen H1 vs. Don Quishoot H1 2-2
Nuenen niet Best aan de competitie begonnen, DQS imponeert niet maar pakt wel punten. Na 2 speelronden Nuenen al iets beter ingespeeld op elkaar en ze spelen thuis, dus worden de punten vandaag gedeeld.

Scoop H1 vs. Civicum H1 3-2
We kunnen er natuurlijk niet om heen dat dit weer een ouderwetse degradatiekraker is. Beide ploegen moeten natuurlijk zo snel mogelijk naar de houthakkersklasse (lees: 3e klasse) gestuurd worden. Scoop eigenlijk beter, maar de nieuwe spelers moeten nog even wennen waardoor de mannen van Civicum hier een puntje meesnoepen. Mocht je nou supporter zijn en komen kijken raad ik je aan de eerste 2 te skippen en pas komen bij aanvang van de 3e.

Oedenrode H1 vs. Uden H1 3-1
Lastig deze wedstrijd te voorspellen. Rooi kan de hoge verwachtingen (nog) niet waarmaken, Uden is toch een eeuwige 2e klasser. Helaas voor de mannen in het oranje is het gras (lees: veld) groener in Rooi en dit vinden ze toch niet zo fijn. Zakelijke overwinning voor de mannen van Oedenrode waarbij de 3 punten niet echt in gevaar komen.
Heeze H1 vs. Eindhoven H1 1-6
Heeze heeft tot nu toe 2 punten weten te pakken door de bus te parkeren, maar vandaag zijn de banden lek dus moeten ze het met een Fiatje Punto doen. Daarmee gaat het toch echt niet lukken tegen de mannen, wacht kinderen, ohnee schatjes uit Eindhoven.

Best H1 vs. Apeliotes H1 2-2
Interessante wedstrijd dit, lastig te voorspellen. Apeliotes 2x nipt gewonnen, Best verraste in de eerste speelronde door te winnen van Gemert. De supporters van de lokale uit Brabant weten de zandbak om te toveren tot een ware heksenketel wat de stUdenten toch wel een beetje imponeert. Eenmaal bijgekomen van de schrik weten ze er nog 2 in te prikken en delen ze de punten.

Gemert H1 vs. Blerick H1 4-3
Blerick heeft nog niet het spel van vorig seizoen weten te vinden en pakte tot nu toe pas 1 punt in de 2e klasse. Gemert wist de kater van tegen Best goed weg te spoelen vorige week in Nuenen. Ze zetten deze stijgende lijn door op hun eigen veld, waar Blerick vecht voor wat het waard is. Leuke pot voor de neutrale toeschouwer, met veel doelpunten

Bijna weekend! | 21/09

Nuenen H1 vs. Don Quishoot H1 2-2
Nuenen een tandje beter dan vorig seizoen. DQS heeft redelijke uitslagen gedraaid, maar denk dat ze hier met een puntje genoeg zullen nemen.

Scoop H1 vs. Civicum H1 3-1
Derde klasse alert! Ploegen spelen nu al voor de onderste plekken (Tenminste volgens de kenners). Verwacht dat Scoop thuis net iets beter zal zijn dan de noordelijke mannen. Vrees dat ook de 3e helft de moeite niet zal zijn in Limburg.

Oedenrode H1 vs. Uden H1 2-2
Ploegen zijn beide nog niet geheel op stoom gekomen. Besluiten dat het verstandig is om een anoniem seizoen te draaien en de punten te delen.

Heeze H1 vs. Eindhoven H1 2-1
Een lekkere frustratiepot voor Eindhoven. Bekende recept van Heeze resulteert in een mooie countergoal. De mannen(tjes??) uit Eindhoven worden nog gevaarlijk maar de corner loopt zondag niet. Zelfs de mannen in het roze snappen er niks van en geven Heeze gratis een 2-0. Ondanks dat Eindhoven met 9 komt te staan maken ze wel de aansluitingstreffer.


Best H1 vs. Apeliotes H1 3-1
Leuke wedstrijd met twee ploegen die willen hockeyen. Thuisvoordeel en de cantus van de zaterdag zorgen ervoor dat het muntje net de kant van de thuisploeg opvalt.

Gemert H1 vs. Blerick H1 3-0
Simpele middag voor Gemert. Blerick speelt gemakkelijk mee, maar wordt niet gevaarlijk. Zullen na deze wedstrijd als collectief het voorbeeld van Heeze te volgen. Gelukkig kan Blerick de rest van het seizoen bouwen op een prima SC.

Plu mee komende zondag! Misschien zwembandjes voor de jonkies die her en der op de bank mogen plaatsnemen

Calimero | 21/09

Ik snap wel wat de reiger zegt. Het is natuurlijk super stom als mensen je kleineren. En met zijn alle tegen 1 is echt super niet leuk.

Want jullie zijn groot en ik ben klein. En dat is niet eerlijk.
(P.s. voor de kids uit Eindhoven Calimero is een tekenfilm uit 1972)

Jomanda | 21/09

Nuenen H1 - Don Quishoot H1 2-2
Spannende pot tussen de stUdentjes uit Eindhoven en het bij elkaar geraapte zooitje van Nuenen. Het snelle veld van Nuenen geeft de thuisspelende mannen het voordeel waardoor een gelijkspel behaald wordt.

Scoop H1 - Civicum H1 4 -1
Twee ploegen die totaal geen indruk maken de laatste twee weken. Scoop zal deze lolbroeken uit Brabant sportief een kopje kleiner maken. Let op nummer 9, heren van Scoop, deze kleine man kan wel lekker ballen. Verder hoeven de vlaaien zich nergens zorgen over te maken. Al met al een makkelijk weekend voor de mannen uit Limburg die het liedje ĎAuto, Vliegtuugí uit volle borst meezingen.

Oedenrode H1 - Uden 0 - 0
Ja, dames en heren daar is hij dan, de welbekende brilstand. Twee ploegen die elkaar door en door kennen en vooral niet willen verliezen. Het verschil wordt in de derde helft gemaakt wanneer de mannen van Uden met de lokale dames aan de haal gaan, helaas levert dit geen wedstrijd punten op.

Heeze H1 - Eindhoven 2-1
Heeze is een geslepen ploeg dat graag voor eigen publiek de bus parkeert. Als ware Italianen counteren ze naar de overwinning. Balen voor de kinderen uit Eindhoven die verbijsterd de bus ingaan.

Best H1 - Apeliotes H1 2 -1
De mannen van Apeliotes zijn hun schep en emmertje vergeten. Dit is natuurlijk niet handig als je op bezoek gaan naar de Brabantse Sahara dat Best een Veld noemt. Als de mannen van Apeliotes eindelijk woestijn klaar zijn gemaakt maken ze nog 1 goal maar die komt voor de studs te laat.

Gemert H1 - Blerick H1 3 -1 (Wedstrijd van de week)
Gemert gaat thuis niets afgeven, zeker niet tegen de nieuwelingen uit Limburg. Blerick is nog wat onwennig en pakt een aantal onnodige kaarten waardoor ze geen vuist kunnen maken tegen de ervaren mannen van Gemert.

Weetje van de week:
Hockeyclub Apeliotes is vernoemd naar de God van de Oostenwind.

@De reiger | 21/09

Reigertje van me, je imago zal inderdaad niet meer zo onoverwinnelijk zijn als je verloren hebt van de kinderen uit Eindhoven.

Zullen we ze voortaan de schatjes uit Eindhoven noemen? Dat staat uiteraard veel beter dan de kinderen.

Er zitten toch geen volwassen stoere kerels op hockey? Ik denk dat je in de war bent met korfbal.

De reiger | 21/09

Hmm... oke... dus we gaan de selectie van HC Eindhoven kinderen noemen dat is grappig!

Oke, echter staan wij dan niet voor paal als wij als volwassen stoere kerels in de pan worden gehakt door deze kids op schoolreisje?

hmm.. vind ik persoonlijk niet bijdragen aan ons stoere onoverwinnelijke imago..

Hockey benkske | 21/09

Nuenen H1 vs. Don Quishoot H1 1-3
Een makkelijke middag voor de stuts. Even wordt er getwijfeld door een vroege gelukstreffer van Nuenen. Dit blijkt echter bij rust al recht gezet.

Scoop H1 vs. Civicum H1 2-2
Degradatie alert! beide ploegen willen afstand nemen van elkaar, alleen winst zorgt voor lucht! De rode lantaarn blijft in het bezit van scoop.

Oedenrode H1 vs. Uden H1 1-3
Oedenrode lijkt de weg volledig kwijt, ook thuis tegen Uden weten zij niet te overtuigen. Het Nederlands elftal van de kelderklasse neemt de punten mee op dn trekker terug.

Heeze H1 vs. Eindhoven H1 0-5
Een makkelijke middag voor de balletjes uit Eindhoven. Een Egyptenaar krijgt het nog aan de stok met de ref, maar zelfs deze goddelijke kanaries kunnen het spel niet sturen in het voordeel van Heeze.

Best H1 vs. Apeliotes H1 1-2
Na een pijnlijke nederlaag afgelopen week van Best moeten de mannen zich herpakken voor de komst van de nummer 2 van de competitie. De studs van Apeliotes blijken ervaren zand ratten en bovenal een taaie tegenstander. De gelijkmaker wil maar niet vallen voor de plaatselijke MHC.

Gemert H1 vs. Blerick H1 3-0
Een gemakkelijke middag voor Gimmert met als hoogtepunt een pirouette met assist van de rooie.

Dn directeur | 21/09

Nuenen - Don Quishoot 1-3
De studs uit Eindhoven zijn voortvarend van start gegaan in de 2e klasse. Nuenen moet haar draai nog enigszins vinden. Dit is ook te merken tijdens deze pot. Nuenen laat weinig zien en DQS gaat er vandoor met 3 punten. Laatste man van Nuenen pakt nog een kaart vanwege frustratie.

Scoop - Civicum 2-1
het is vroeg in het seizoen, maar een potentieel degradatieduel, kleine overwinning voor scoop vanwege het thuisvoordeel. Scoop legt nog wat vlaaien neer tijdens de wedstrijd waar Civicum veelvoudig over uitglijdt.

Oedenrode - Uden 4-0
Beide teams matig begonnen aan het seizoen. Nu al de vraag, aanhaken of afhaken voor de promotieplekken. Oedenrode kwalitatief een stuk beter dan Uden, dit wordt dus ook een flinke vernedering. Hoogtepunt is een Omhaal van de aanvoerder van Oedenrode.

Heeze - Eindhoven 0-1
De bus tegen de kinderen. Tijdens een schoolreisje verstoppen de kinderen zich op de terugweg normaliter in de bus. Dit gebeurd nu ook. De kids spelen een hele anonieme wedstrijd en weten nauwelijks zichtbaar te worden in de bus. Slechts ťťnmaal komt Eindhoven erdoorheen en maakt het een goaltje.

Best - Apeliotes 3-2
Dit is wel een potje om van te smullen zeg. 2 aanvallend ingestelde teams die graag zelf het spel maken. Best speelt op haar prachtige zandveld. Apeliotes weet hier tijdens de eerste helft geen grip op te krijgen en staan dan ook met 2-0 achter tijdens de rust. Apeliotes recht de rug en komt terug, verliest echter nipt. Mede door een gemiste strafbal van de linksmidden (nummer 6).

Gemert - blerick 4-1
Voor blerick is het even schakelen naar de 2e klasse, Gemert vorige week flink uitgehaald bij Nuenen, dit gaat het nu weer doen. Blerick krijgt nog een plakje kaas voor een onbesuisde sliding.

TNT | 18/09

Nuenen H1 vs. Don Quishoot H1 1-3
Een wat saaie pot, die uitmond tot een regelrechte knokpartij. Zo kunnen we de wedstrijd het Beste samenvatten. Beide rivaliserende ploegen laten weinig van het hockey zien maar gunnen elkaar geen centimeter om op te hockeyen. Echter blijkt Don Quishoot de sterkste knokker van beide en trekt een overwinning over de streep

Scoop H1 vs. Civicum H1 1-2
Civicum heeft zijn rug gerecht en mag zich opmaken voor een degradatiekraker. De mannen uit Cuijk hebben de strijdbijl weer opgepakt, waarna ze scoop gedesillusioneerd achterlaten.

Oedenrode H1 vs. Uden H1 1-3
Oedenrode lijkt de draad kwijt te zijn. De stUdentenploegen hebben pijnlijke punten gesnoept. En het verlies van spelers lijkt Oedenrode zwaar te vallen. De invallers vanuit de A doen wat ze kunnen, maar ook Zondag zal het niet genoeg zijn om Uden van punten te ontzien.

Heeze H1 vs. Eindhoven H1 0-7
Het schoolreisje gaat ditmaal naar Heeze. Aangekomen op het sportcomplex horen we nog twee jongetjes zeggen dat wanneer hij scoort, hij een snoepzakje krijgt van zijn pa. Met deze motiverende worden gaan de spitsen naarstig opzoek naar treffers. Deze blijken bij Heeze voor het oprapen te liggen. De spitsen scoren er vrolijk op los en daar betalen de Eindhovenaren een prijs voor. Veel te veel snoep zorgt nog dagen voor misselijkheid bij de jongens.

Best H1 vs. Apeliotes H1 1-1
KIJKTIP; een heerlijk potje voor de neutrale toeschouwer. het balletje waarmee gespeeld wordt weet niet wat het mee maakt. Van voor, naar achter, van links, naar rechts en weer terug. het spel deint alle kanten op. Het heeft sterk iets weg van touwtrekken voor gevorderden. Maar na 70 minuten besluiten beide partijen maar gewoon genoegen te nemen met een gelijkspel. Toch zonde want er zit zeker meer in voor de mannen van Nijmegen. Maar een gemiste strafbal zorgt voor een puntendeling.

Gemert H1 vs. Blerick H1 3-0
Lekkere pot met aanvallend hockey van Gemert. Blerick weet de pot lang spannend en in evenwicht te hoUden maar breekt vlak voor rust. Twee acties over de as en een strafcorner beslechten het resultaat voor de mannen uit Limburg.

Uri Geller | 17/09

Nuenen H1 vs. Don Quishoot H1 1-2

De versterkingen bij Nuenen zijn nog niet in staat geweest het tij te keren en ook tegen de Eindhovensche stUdenten komen ze tekort. Het transferbeleid van de briljante coach van DQS begint zijn vruchten af te werpen.

Scoop H1 vs. Civicum H1 1-1

Scoop begint belabberd aan de competitie, ook tegen Civicum kunnen ze de volle mep niet in eigen huis hoUden. Degradatiekandidaat nummer 1 weet ook deze week weer verrassend een puntje te pakken.

Oedenrode H1 vs. Uden H1 1-0

Nog een team met zand in de motor, Rooi zal alles op alles moeten zetten om niet te ver weg te zakken op de ranglijst. Tegen het andere oranje slepen ze er thuis op de valreep een overwinning uit.

Heeze H1 vs. Eindhoven H1 0-4

Deze week rijdt de bus van de kinderen uit Eindhoven niet op de weg maar staat hij op de 23-meter lijn van Heeze. Leuk geprobeerd van de gele brigade maar de kinderen hebben wel weer zin in een happy meal en peuzelen ook deze tegenstander op.

Best H1 vs. Apeliotes H1 2-2
Na de verliespartij van vorige week komt Best opnieuw een stUdentenploeg tegen, op de eigen zandbak blijft het opnieuw zeer spannend en kan Apeliotes de goede start in de eerste twee wedstrijden geen gevolg geven. De goudgele rakkers blijken op de zaterdagavond toch een te grote verleiding te zijn voor de stUdenten.

Gemert H1 vs. Blerick H1 4-2

Blerick countert er weer op los en probeert ook fysiek Gemert te intimideren met acrobatisch ogende glijpartijen. De Gimmertse boeren laten zich niet kennen en pakken de 3 punten.

Houthakker | 17/09

Nuenen H1 2 - 3 Don Quishoot H1
Don Quishoot een zakelijke 2-1 overwinning tegen Best. Nuenen zal toch makkelijker te passeren zijn in het begin maar na de rust gaat Nuenen er weer vol tegen aan, helaas te laat.

Scoop H1 2 - 1 Civicum H1
Scoop nog 0 punten en zal na de 5-3 nederlaag bij Uden toch iets recht willen zetten en dan komt Civicum op het goede moment langs. Eerste punten voor de vlaaienbakkers.

Oedenrode H1 2 - 1 Uden H1
Oedenrode heeft het nog niet laten zien tegen twee stUdentploegen. Uden pakte de eerste punten tegen scoop maar moet nu toch weer verstek laten gaan.

Heeze H1 1 - 6 Eindhoven H1
Eindhoven weer 3 punten gepakt maar nu met iets minder doelpunten. Heeze zal echter niets in te brengen hebben tegen de effectiveit van de Eindhovense ploeg.

Best H1 3 - 2 Apeliotes H1
Een ware veldslag wordt deze wedstrijd. Apeliotes twee wedstrijden op rij gewonnen en dat bevalt ze wel Best wil alleen weer de aansluiting vinden en zal er alles aan doen om de punten in eigen huis te hoUden.

Gemert H1 3 - 1 Blerick H1
Gemert heeft Nuenen met een 5-1 ingepakt waar Blerick bij Nuenen niet verder kwam dan een 1-1. Blerick zal zich waarschijnlijk kranig geweert hebben tegen Eindhoven maar tegen Gemert lukt ze dit niet erg goed waardoor Gemert vrij gemakkelijk op een 2-0 voorsprong komt voor de rust.