Speelronde 9

Geplaats door: Barry Batsbak ( )

  • 1C
  • 05/11
  • 2065

De laatste 3 wedstrijdrondes voor de winterstop. Afgelopen weekend heel wat opvallende uitslagen, waardoor bovenin punten zijn verspeeld en achtervolgers hebben geprofiteerd.

Het wordt weer een interessant weekend! De wedstrijden die we deze week mogen voorspellen:

Best H1 - Oedenrode H1
Don Quishoot H1 - Eindhoven H1
Gemert H1 - Heeze H1
Nuenen H1 - Scoop H1
Uden H1 - Blerick H1
Apeliotes H1 - Civicum H1
Reageren

Dn directeur | 10/11

Best - Oedenrode 3-3
Wat zijn de zandratten van Best toch goed van start gegaan in de 2e klasse. Vorige week echter zand in de motor gekomen (dit terwijl ze op een waterveld speelde). Best likt haar wonden en treft met Oedenrode een wisselvallige tegenstander. Oedenrode betere ploeg, Best steelt een punt door een tip-in, niet door een stick maar een zandheuvel.

Don Quishoot - Eindhoven 1-1
Lampengat040-derby, deze derby zal op het scherpst van de snede worden gespeeld. De studs beginnen niet scherp waardoor ze meteen een plakje jong belegen ontvangen met een bijbehorende strafbal. De studs vechten zich echter terug en weten ook een strafbal te versieren door een fopduik van de spits. De rest van de derby is een potje schaken met alleen pionnen. Gelijkspel tot gevolg.
Een saillant detail is dat de derby nog nog nooit gespeeld is.
Gemert - Heeze 3-1
Gimmert doet een gooi naar de eerste plek. Heeze thuis moet dan ook geen probleem zijn. Heeze heeft 3 keepers, dus de uitslag valt nog laag uit.

Nuenen - scoop1-2
Nuenen toch wel de verrassing dit seizoen. Waar velen een troosteloze aftocht voorspelden doen ze bovenin mee en kunnen ze in puntenaantal gelijk komen met Eindhoven deze speelronde. Scoop heeft echter gestunt tegen Best en gaat dat weer doen. Met een aka360 vlaai wordt de wedstrijd beslist in het voordeel van scoop.

Uden - blerick 0-3
Waar blerick het moet hebben van de scoop, slidings en de sleep-push. Moet Uden het hebben van... niks. Makkelijke overwinning voor sliding en co.

Apeliotes - Civicum 6-1
Apeliotes heeft nog een appeltje te schillen met de mannen uit Cuijk. Gaan er dan ook vol op, dikke overwinning in Nijmegen.

Bal van niveau. | 10/11

Er staat een leuke speelronde op het programma. Met onder andere natuurlijk de Eindhovense Derby, een ravanche pot tussen civicum en apeliotes en de kraker tussen Uden en Blerick.

Best H1 - Oedenrode H1: 2-2
Best weet het niet meer, verliezen van de vlaaien... Ik schat Rooi beter in dan de vlaaien, wat betekent dat Best het weer moeilijk zal hebben. Aan de andere kant speelt Best thuis en daar hebben ze die fijne mat liggen. Kan alle kanten op en dat gaat het ook maar het eindigt in een gelijkspel.

Don Quishoot H1 - Eindhoven H1: 1-1
De Eindhovense Derby zoals de stUdenten het op hun Facebook pagina hebben aangekondigd. Toch klinkt dit beter dan het spel dat de naam doet voorspellen. De wedstrijd is niet om aan te gluren, het zijn de stUdenten langs de lijn die de show stelen met hun spreekkoren en drinkgedrag. Eindhoven scoort een strafcorner, Don Quishoot maakt een frommelgoal en na 70 minuten staat het 1-1.

Gemert H1 - Heeze H1: 3-1
Oude bokken vs. Mourinho & co. Gelukkig heeft Gemert een gepensioneerde buschauffeur in de selectie zitten, hij weet nog wel hoe hij een bus moet Besturen op zn ouwe dag. Heeze heeft weinig in te brengen tegen de oude bokken, toch weten ze er eentje te prikken maar echt spannend zal het niet worden.

Nuenen H1 - Scoop H1: 3-0
De vlaaien wonnen verrassend van Best en zullen blaken van het zelfvertrouwen. Van dit zelfvertrouwen zal Nuenen wel even korte metten maken. Op eigen veld zijn ze heer en meester en kunnen ze een Jantje bijschrijven.

Uden H1 - Blerick H1: 2-3
Afhalen of aanhaken? Is dit een beslissende pot voor wie er mee moet doen met de degradatie strijd? Ik denk het wel. Blerick wint deze pot nipt, dankzij hun goede strafcorner. Leuke pot voor neutrale toeschouwer.

Apeliotes H1 - Civicum H1: 1-2
Zoals gezegd zijn de Alfa studs op wraak berust, maar civicum weet nog van vorig jaar hoe deze studs te Bestrijden zijn. Op bezoek bij de buurman zullen zij dan ook voor een enigszins verrassende overwinning zorgen. Apeliotes had de gelijkmaker kunnen maken maar de linksmidden mist een strafbal...

Omnisciens | 07/11

Best H1 - Oedenrode H1 2-2
Best heeft zich sinds vorige week aangesloten bij de praatgroep die last hebben van het uitsyndroom in deze competitie. Volgensmij ontbreken alleen de schatjes nog hierbij. Oedenrode pakte daarentegen toch wel verrassend het eerste puntje in een uitwedstrijd in het verre Limburg. Zullen ze het klusje deze week weer klaren? Ik denk dat de broekies van Best gewoon geen zin hebben om weer te promoveren dus laten ze het maar gebeuren deze week. De mannen uit Rooi vinden het wel prima en kruipen langzaam weg van de gevarenzone.

Don Quishoot H1 - Eindhoven H1 1-1
De stUdenten hebben alweer 2 weken op rij gewonnen en willen deze vorm vast hoUden. Dan is niets lekkerder dan volle bak knallen in de enige echte Eindhovense derby! Eindhoven nu al 2 wedstrijden op rij gťťn 3 punten en ze worden nu toch een beetje zenuwachtig. De vraag is hoe goed de moeders hun schatjes gerust kunnen stellen en zorgen dat ze toch nog lekker kunnen slapen. Te zien is dat dit beduidend beter kan, want weer winnen ze niet, maar nog steeds zijn ze ongeslagen en blijven ze bovenaan.

Gemert H1 - Heeze H1 4-1
Gemert dus knap een punt gepakt in Eindhoven, daar waar Heeze ook niet ver verwijderd was van een punt in de eigen wei. Zal dhr. Balkenstein alweer terug zijn van zijn vakantie? Ik denk dat het voor vandaag niet zo veel zal uitmaken, want die rooie van Gimmert kan ie toch niet bijhoUden. Niemand van Heeze, en dat is te zien in de score.

Nuenen H1 - Scoop H1 2-0
Nuenen pakt altijd heel degelijk de punten, maar als je supporter van Nuenen bent krijg je meteen een verwijsbrief naar de cardioloog, want goed voor je hart kunnen al die nipte overwinningen niet zijn. De mannen uit Sittard wisten vorige week te stunten tegen Best en die 3 punten hadden ze heel hard nodig om weg te komen van de onderste regionen. Deze week hebben ze echter niet het kolkende Fortuna stadion naast zich en zijn ze een beetje in de war. Hier maakt Nuenen handig gebruikt van en ze geven de wedstrijd niet meer uit handen, maar een grote overwinning blijft wederom uit.

Uden H1 - Blerick H1 1-1
Behalve de thuisoverwinning tegen Gemert heeft Uden nog helemaal niks laten zien deze competitie, Blerick presteert enorm wisselvallig. Lastige wedstrijd om te voorspellen; Ik acht Blerick kwalitatief beter, maar Uden heeft het thuisvoordeel. Het zal een uiterst fysiek potje worden met de nodige plakkies kaas, waar de teams elkaar in evenwicht hoUden. Lijkt me een terechte uitslag waar beide teams tevreden mee zijn. Maar alsjeblieft Uden maak dit keer een leuk vlogje en kijk eens hoe Civicum dit aanpakt.

Apeliotes H1 - Civicum H1 3-1
Zal Harry deze week weer zijn verdwenen langs de lijn? Laten we het hopen voor de mannen van Civicum want die kunnen hem goed gebruiken in deze clash! Want ja we kunnen er niet omheen dat Civicum vorig jaar de stUdentjes tweemaal pijn heeft gedaan. Maarja, nieuw seizoen nieuwe kansen! Apeliotes staat ondertussen gewoon gedeeld 2e (wie had dat verwacht?!) en dat smaakt wel naar meer. Verwacht een waar gladiatorengevecht waar het nodige fysieke geweld gebruikt wordt, maar de mannen uit Cuijk komen toch echt iets tekort. Het zal lang spannend blijven onderin de ranglijst.

@Jaap krekel | 06/11

Hier in Limburg vieren wij vastelaovend, geen vastelovend. Haiijjeee

De Accountant | 06/11

Nou, dat was een apart weekendje wel. Bovenin ineens vier teams binnen 3 punten van elkaar. Waar de teams uit Eindhoven en Best zo sterk begonnen laten ze nu de rest dichterbij komen, is het valse hoop of gaan we een andere Herbstmeister krijgen?

Best H1 - Oedenrode H1 (3-1)
Pff, Best was even niet Best. Gelukkig hebben ze een lange autorit terug gehad om goed na te denken over wat er nu gebeurd was. Dit weekend tijd voor revanche lijkt me. Oedenrode overtuigt toch niet helemaal dit seizoenÖ Best speelt thuis dus zullen ongetwijfeld weer orde op zaken stellen op hun eigen ďveldĒ. Ik verwacht geen spannende pot maar een duidelijk beter Best tegen een acceptabel Oedenrode.

Don Quishoot H1 - Eindhoven H1 (1-4)
De eerste Lichtstad-derby van 2018-2019. De 3 punten blijven in Eindhoven zou je zeggen, lekker makkelijk voorspellen zo. Of gaat DQS stunten met een gelijkspel? NeuhÖ Eindhoven heeft nog wat spiegels bijgekocht en gaat deze week weer eens goed kijken naar zichzelf. Dat missende schakeltje zullen ze nou wel weer een keer gevonden moeten hebben. Don Quishoot blijft een lastig te voorspellen team, de ene week laten ze mooie dingen zien andere week lijken ze te veel gepilst te hebben. Eindhoven speelt toch een (soort van) thuiswedstrijd en zal de draad eindelijk weer oppakken.

Gemert H1 - Heeze H1 (4-0)
Rood tegen Geel, als het spel van Heeze nog geen pijn aan de ogen doet dan doet de combinatie van deze tenues het wel. Ondanks verdienstelijk pogingen zal de Heezesche (?) aanvoerder zijn team helaas weer net naar hogere hoogte kunnen scoopen. Gemert gaat waarschijnlijk geen kind hebben aan Heeze. Duidelijke winnaar op het betonveld van Gemert.

Nuenen H1 - Scoop H1 (2-0)
Nuenen, tja.. Wel gelijk spelen tegen Eindhoven maar dan nťt winnen van Heeze. Misschien toch mentaal niet sterk genoeg om dezelfde focus op te brengen tegen de nummer 12 als tegen de nummer 1. Desondanks een allerzins onverwacht goede start van hun seizoen. Scoop, toch wel dť winnaars van vorige speelronde. Voor de meeste hier een onverwachte zeer degelijke overwinning en zullen vol zelfvertrouwen aan de start verschijnen. Ik denk een van de aantrekkelijkste wedstrijden van deze ronde om te gaan bekijken met twee teams die echt wŪllen spelen. Nuenen toch sterker en blijft bovenin meedraaien.

Uden H1 - Blerick H1 (1-1)
Waar ik net schreef over de meest aantrekkelijke pot zal dit het tegenovergestelde worden. Uden gaat met veel energie smijten en gaat stuiten op de Blerickse defensie die zich er weer hard voor gaat gooien. Uden heeft een lekker veld om op te sliden dus Blerick zal die kans weer meervoudig aangrijpen (Tip aan Uden: niet sproeien van tevoren). Veel spel op elkaars ď23Ē en weinig uitgespeelde kansen.

Apeliotes H1 - Civicum H1 (3-0)
Ook wel eens fijn dat Civicum niet ver hoeft te rijden. Maar aangezien ze thuis ook niet winnen zal het ontbreken van een lange autorit ze ook niet veel helpen. Voor de stUdentjes uit Nijmegen een leuke tegenstander om tegen te spelen na de tentamens. Door tentamenmoeheid en (hopelijk) verdiende biertjes erna zullen zij niet door en door scherp en fit zijn. Desondanks zal Civicum nog een week langer moeten wachten op nieuwe punten, frivole overwinning voor Apeliotes.

Jaap krekel | 06/11

Ja lieve smartphone-kindertjes,
Daar is de krekel weer met de taalvaardigheden van een zes jarige.

Alle team die nog in de silvercup zitten: veel succes.

Apliotes - civicum 4-0
Burenruzie in Nijmegen, na de tamelijk makkelijke winst tegen Uden krijgen de studs nu de rode lantaarn dragende buurman op bezoek, ondanks alle goede pogingen om er wat van te maken is het toch een lastig verhaal aan het worden voor de mannen uit Cuijk en zullen ze ook met lege handen staan na deze wedstrijd.
Hopelijk kunnen de mannen uit Cuijck vertrouwen putten uit de Silvercup op vrijdag tegen Oirschot, desondanks zal het een lastige wedstrijd worden.

Best - Oederode 3-1

Best vorige week verrassend onderuit tegen onze zuiderburen, Rooi verrassend gelijk in Blerick.
Twee Brabantse teams die eerherstel willen voor de resultaten op Limburgse grond, echter zal oud goud het toch gaan afleggen tegen de jongen mannen van Best.
Ondanks dat Best nog vrijdag in actie komt in de Silvercup tegen Gilze-Rijen.

Dqs - Eindhoven 1-2

Eindhovense burenruzie, de studs tegen te pubers, de campus tegen Woensel-noord.
Op de fiets naar de campus een lastige partij voor je kiezen krijgen en daarna goedkoop colaatje nutigen in de stUdentenkantine. Het hapert en stottert bij het groen-paarse deel van Eindhoven waaraan de andere kant de rode van Eindhoven hier en daar toch wat punten snoepen. Een moeilijk te voorspellen wedstrijd waarbij de bal rond is, het veld groen, de lijnen wit en de scheids waarschijnlijk een rol zal spelen.

Gemert- Heeze 3-1

Ondanks het bija halen van een punt tegen Nuenen zal het in Gemert toch andere koek zijn de gele duikboot uit Heeze zal op voorsprong komen en zal zichzelf gaan verstoppen, maar helaas der rode golf uit Gemert zal de duikboot weer aan wal spoelen met lege handen.
Gemert gaat een serieuze gooi doen om die felbegeerde 1e plaats.

Uden - Blerick 0-2

Uden vorige week 0-3 klop gekregen van de Studs uit Nijmegen, blerick een puntje uit de ontmoeting met Rooi.
Zal het deze week Uden wel lukken om punten te pakken tegen het alvast vastelovend vierende Blerick. Om deze wedstrijd nog interessant te maken Blerick zal ook op vrijdag nog een ronde spelen in de Silvercup tegen Meerssen.

Nuenen - Scoop 2-1

Vorige week kwamen de blauw-witte met de schrik vrij bij de gele van Heeze, Scoop kende een pracht weekend om met 5-3 te winnen van Best.
Ook Nuenen speelt in de Silvercup op vrijdag tegen Bemmel en zal tegen de Sittardse Delegatie toch nog een extra Scoopie erbij pakken om de wedstrijd op de 11e van de 11e met 3 punten af te kunnen sluiten.
Tip aan het publiek:
Neem roze en zakdoekjes mee, want tijdens de wedstrijd zal de stervende zwaan worden opgevoerd, de nodige duikelingen en lichtelijke aanstellerij zal door de Blauw-witte acteurs worden vertoont tot grote irritatie van de tegenstanders en het meegereisde uitpubliek.

Prins pils | 06/11

Best H1 - Oedenrode H1 4-2
Oude mannen op retour leggen het af tegen de gretige jonge honden van Best, ondanks dat de zandbak herinneringen oproept bij Rooi van vervlogen gloriejaren in de 1ste klasse.
Best herstelt zich na zeperd bij de vlaaien uit Zitterd.

Don Quishoot H1 - Eindhoven H1 1-3
De schatjes reizen met het bruin dun lopend langs de benen af naar de buurman na weeral onverwachts puntverlies. Dit is echter nergens voor nodig, want de corpulente stUdenten van Don Quishoot blijken een matige tegenstander.

Gemert H1 - Heeze H1 4-0
De gele bus wordt vakkundig uit de weg geruimd door de rode golf. Die rooie voorin legt er 3 in, de een nog mooier dan de ander. Gemert meldt zich bovenin, Heeze nog dieper in de problemen. Kan de ooit zo onpasseerbare Balkestein de boel nog redden?

Nuenen H1 - Scoop H1 3-1
Vlaaien pakken thuis nog wel eens wat puntjes, maar buiten de Duitse grenzen bakken ze er toch vrij weinig van. Nuenen toch wel de verassing van het seizoen tot dusverre. Vorig jaar volkomen kansloos en dit jaar ineens meedoen om de knikkers.

Uden H1 - Blerick H1 2-2
Hakken en zagen op niveau, dit kooigevecht. Naast alle plakjes kaas vallen er ook nog wat strak binnengeschoten corners aan beide kanten. Fans van Rico Verhoeven en Badr Hari zullen hier zeker aan hun trekken komen, de hockeyliefhebber kan beter thuis blijven.

Apeliotes H1 - Civicum H1 4-1
De tentamens zitten erop dus er mag weer gezopen worden. Desondanks verschijnen de studs scherp aan de start, want de 2e plaats is in zicht. Al scoopend en counterend krijgen Harry Muntjes en co een lesje in effectiviteit. Die kale redt de eer voor de boys uit Kuuk met een individuele actie.

Barry Batsbak | 05/11

Best H1 - Oedenrode H1 2-2
Oei oei, dat was niet Best afgelopen weekend. Met 5-3 pak op de broek gekregen in limboland, dat zagen velen niet aankomen. Oedenrode heeft die vlaaien de week ervoor nog, weliswaar thuis, met 3-1 van de mat gespeeld. Hebben afgelopen weekend een degelijk gelijkspel uit het vuur gesleept in een uitwedstrijd tegen Blerick en dat zie ik ze deze uitwedstrijd ook wel weer doen.

Don Quishoot H1 - Eindhoven H1 3-2
Het Eindhovense treintje stoomt de laatste weken niet meer zoals het aan het begin deed. Oorzaak hiervan is eigenlijk dat de kleine jongentjes aan het puberen zijn en een beetje opstandig worden als ze niet krijgen (lees: een overwinning) wat ze willen. Volgens menig papa en mama is hun zoon echter een schatje + de Beste uit het team en kan het daar toch absoluut niet aan liggen, dus worden de problemen aan de mechanische gebreken van het treintje gewijd. Wat een geluk dat ze dan naar Don Quishoot mogen zeg! Vele huilbuien en sippe gezichtjes van de kindertjes later, beloven de technische nerds wel even naar de mankementen van het treintje te gaan kijken. Dit doen ze echter pas na de wedstrijd zodat ze zelf eerst de 3 punten kunnen pakken.

Gemert H1 - Heeze H1 3-0
Gemert een punt gepakt in een uitwedstrijd tegen de nummer 1, een prima prestatie. Kruipen redelijk onopvallend toch naar de bovenste plekken toe. Heeze verloor afgelopen weekend weliswaar nipt van Nuenen, maar mocht er, zoals wel vaker dit seizoen, weer welgeteld 0 punten bijschrijven. Net als deze week overigens, want Gemert weet deze voor de toeschouwers onaantrekkelijke wedstrijd te winnen.

Nuenen H1 - Scoop H1 1-1
Nuenen kon afgelopen weekend niet imponeren tegen het laaggeplaatste Heeze, terwijl Scoop dit weldegelijk kon door overtuigend te winnen van Best. Ik zie hier een kleine verassing aankomen. Nuenen scoort niet veel en weet ook deze wedstrijd geen afstand te nemen van de tegenstander. Hierdoor krijgen ze in de laatste 10 minuten de deksel op de neus, wanneer Scoop kansen op een gelijkspel ruikt.

Uden H1 - Blerick H1 2-1
Erg lastig te voorspellen wedstrijd. Uden probeert voornamelijk de bal de cirkel in te pompen, maar Blerick heeft een paar gasten die levensmoe zijn en zich voor elk schot gooien, waardoor vele voorzetten worden geblokkeerd. Blijft een spannende wedstrijd tot het laatste fluitsignaal, maar zie de mannen in het oranje uiteindelijk toch met 3 punten van het blauwe veld stappen.

Apeliotes H1 - Civicum H1 4-1
De 2 promovendi die vorig jaar in dezelfde poule uitkwamen maar dan een klasse lager treffen elkaar dit weekend. Van horen zeggen heeft Apeliotes nog een appeltje te schillen met de mannen uit Cuijk, waar Civicum vorig jaar 2 maal wist te winnen van de uiteindelijke kampioen. Civicum draait dit seizoen totaal niet, maar een ware clash kan ervoor zorgen dat andere krachten worden aangeboord. De eerste helft geven beide ploegen niets toe aan elkaar, maar ik zie de Nijmeegse stUdenten de tweede helft wel uitlopen naar een onoverbrugbare voorsprong, wanneer Civicum kapot gestreden is. Leuke poging van Civicum, maar ze mogen de lantaarn nog even blijven dragen.