Speelronde 11

Geplaats door: Houthakker ( )

  • 1C
  • 22/11
  • 2807

Laatste speelronde voor de deze helft van de competitie maar zeker niet de minste.
Apeliotes H1 - Heeze H1
Blerick H1 - Civicum H1
Don Quishoot H1 - Scoop H1
Gemert H1 - Oedenrode H1
Nuenen H1 - Best H1
Uden H1 - Eindhoven H1
Reageren

vo lid | 21/12

vo GekkeGeit

@@Eerlijkheid | 06/12

Lekker speurwerk spuit 11. Het niveau in de tweede klasse is net zo hard achteruit gegaan. De top 4 van deze poule zijn gepromoveerd naar de 1e klasse afgelopen jaar.

En als je zelf 1,2,3 of 4 staat hoe kan je dan van jezelf verliezen? Zonder gekkigheid het enige wat zeker is dat je moet blijven ademen. Regelmatig de bacteriŽn doden met een alcoholische versnapering is natuurlijk ook altijd aan te raden.

@Eerlijkheid | 04/12

Als je kijkt naar de teams die vorig jaar naar de 1e klasse zijn gepromoveerd zie je dat niemand stijf onderaan staat. Het is meer dat het niveau in de 1e klasse gewoon omlaag is gegaan maar daarom strijd wel de helft van de poule tegen degradatie. Kan zeker leuk zijn om je daarin te mengen, het enige wat zeker is dat je tegen de nummer 1 t/m 4 verliest, verder niks.

@@Eerlijkheid | 04/12

Als hun luchtkanon weg gaat, krijgen ze het nog zwaar in de tweede klasse. Dus dan zullen ze wel een flink blik open moeten trekken.

@Eerlijkheid | 30/11

Helemaal mee eens. Enige wat misschien nog kan gebeuren is dat Apeliotes een blik aan stUdenten opentrekt die dan wel voor de studs willen komen hockeyen. Blijft natuurlijk wel een broeinest van hockeyers, met ook nog 4 andere clubs in die regio die hoog spelen (Beuningen, QZ, Union en Nijmegen).

Zowel Blerick als Gemert heeft weinig te zoeken in de 1e klasse, beide clubs niet groot genoeg om spelers aan te trekken die wel 1e klasse aankunnen

@Eerlijkheid | 30/11

Vo

@Eerlijkheid | 30/11

Amen

Eerlijkheid | 30/11

Welke twee teams zijn wel goed genoeg voor de eerste klasse? Misschien overleeft Eindhoven het wel als ze drie keer in de week blijven trainen. Maar een tweede team in deze poule zal ik niet kunnen aanwijzen.

Promoveren is leuk maar is het leuk genoeg om volgend jaar er weer kei hard uit geflikkerd te worden?

Hans Klok | 27/11

Eindhoven terecht bovenaan, maar toch niet al te gemakkelijk. Als ze uit moeten tegen een subtopper laten ze links en rechts toch nog Best wat punten liggen, waardoor het toch nog heel het seizoen redelijk spannend zal blijven. Wat echt spannend gaat worden blijft de strijd om de 2e plek. Ik denk dat Gemert de Beste papieren heeft, maar het zou zomaar kunnen dat een van de promovendi (Apeliotes, Blerick en Best) nog kunnen gaan verassen.
De strijd om degradatie zal iets minder spannend worden. Heeze pakt op ervaring en met dank aan de af en toe invallende Balkenstein toch nog wel wat puntjes, waar Civicum hier meer moeite mee heeft. En vergeleken met deze 2 teams vind ik Uden toch wel een tikkie beter. Denk overigens dat de mannen uit Cuijk degradatie niet eens zo heel erg vinden, hebben ze volgend jaar weer een reden voor een groot feest als ze promoveren.

Ferdy | 26/11

*moeite met uitwedstrijden bedoel ik

Ferdy | 26/11

Eindhoven wordt vrij simpel kampioen. De strijd daarachter wordt interessanter. 2e plek geeft namelijk ook recht op directe promotie. Ik denk dat die strijd tussen Gemert en Apeliotes gaat. Gemert heeft moeite met thuiswedstrijden en Apeliotes heeft een flinke dip gehad in oktober. Dus ik durf nu geen uitspraak te doen over wie van de twee het wordt.

Onderin denk ik dat Heeze laatste wordt, hun waren echt de zwakste vd poule. Uden staat te laag voor wat ze kunnen, die zullen nog wel wat stijgen. Civicum wordt een na laatste.

Winkelhaak | 26/11

Mijn excuses, de voorspelling is me volledig ontschoten. Enkele verrassende uitslagen afgelopen weekend! Wat vinden we van de stand op dit moment?

Omnisciens | 23/11

Wat jammer om te zien dat een aantal vaste voorspellers de laatste weken afhaken. Ik weiger hier zelf aan mee te doen dus voor het laatst dit jaar mijn voorspelling:

Apeliotes H1 - Heeze H1 4-1
De stUdenten uit Nimma vorige week wel weer over op hun plek gezet. Desalniettemin hebben ze nog steeds een puike eerste seizoenshelft achter de rug en dan is Heeze thuis natuurlijk wel een lekkere afsluiter. Maar Heeze pakte vorige week verrassend thuis een puntje tegen DQS, maar kan buitenshuis geen potten breken. Verwacht een gemakkelijke overwinning voor de stUdenten, die ook in de 3e helft geen kind hebben aan Heeze.

Blerick H1 - Civicum H1 3-0
Blerick heeft afgezien van een paar rare uitslagen toch een degelijke eerste seizoenshelft achter de rug waar toch enigszins onverwacht werd gewonnen in de zandbak vorige week. Civicum pakte een belangrijk punt vorige week, maar had misschien toch gehoopt op de volle buit. Blerick uit is natuurlijk een maatje (of 4) te groot en de mannen worden kansloos terug naar Cuijk gestuurd. Al is dat wel na alle fusten in bijna Duitsland leeg te hebben gezopen.

Don Quishoot H1 - Scoop H1 1-2
Scoop heeft een paar lekkere uitslagen gehad de afgelopen weken tegen de subtoppers en kan met een overwinning vandaag gewoon aansluiten in dat rijtje. De stUdentjes blameerde zich vorige week tegen Heeze en willen graag met een goed gevoel (en dronken) de winterstop in. Zal een spannende pot worden waar Scoop wťťr weet te stunten, alleen in de eerste twee helften wel te verstaan.

Gemert H1 - Oedenrode H1 2-2
De mannen uit Rooi blijven maar punten pakken de afgelopen weken, waar Gemert toch wisselvallig blijft presteren. Gemert wil mee blijven doen om promotie, terwijl Oedenrode de degradatiezorgen voorgoed achter zich wilt laten. Denk toch dat dit de wedstrijd van de week gaat worden, waar ik geen idee heb wat de uitslag gaat worden. Zullen de oudjes van Rooi de vrouwen nog een keer af kunnen zeggen? In dat geval zullen ze hier wederom een puntje pakken in een uitwedstrijd.

Nuenen H1 - Best H1 3-2
Waar zijn deze twee teams toch mee bezig de afgelopen weken? Ik denk in ieder geval geen hockey, want het is niet om aan te zien. De resultaten blijven ook uit dus beide teams zullen gebrand zijn op een driepunter vandaag, zeker omdat ze ook nog eens op gelijk aantal punten staan. Nuenen heeft dan toch het thuisvoordeel en de supporters zullen ze uiteindelijk naar de overwinning schreeuwen. Best met grote kopzorgen de winterstop in.

Uden H1 - Eindhoven H1 1-5
Onze Herbstmeister mag nog een keer in actie komen dit jaar, en wel op de blauwe wei van het oranje legioen. Uden pakte thuis tegen hoogvlieger Gemert knap punten, maar zullen ze het kunstje vandaag weer kunnen klaren? Waarschijnlijk niet, want ik denk dat het een wonder is geweest, die driepunter tegen Gemert. Eindhoven veel beter en gaan er terecht met de punten vandoor. De enige vraag blijft nog: Wanneer zullen de schatjes volgend jaar al kampioen zijn?

De haarband | 22/11

Apeliotes H1 - Heeze H1: 3-1
Apeliotes weet zich moeilijk op te laden voor de laatste pot voor de winterstop. Het vervelende Heeze parkeert de bus en weet het bijna te redden tot het eindsignaal. De Nijmeegse stUdenten prikken er de laatste 5 minuten nog 2 in en zetten de kroon op een onverwacht goede 1e seizoenshelft.

Blerick H1 - Civicum H1: 4-2
Blerick is de laatste weken on fire. De onsportieve heikneuters met agrarische achtergrond hebben de aansluiting met de subtop gevonden. De achterstandswijk van Venlo (ofja, eigenlijk is heel die regio een achterstandswijk: absolute afrader om ooit heen te gaan) bindt ook het onthutsend zwakke Civicum op de zegekar.

Don Quishoot H1 - Scoop H1: 3-1
DQS presteert wisselvallig, maar doet leuk mee. Scoop zit in de roze wolken met de resultaten van de laatste weken. Ik laat hier even mijn persoonlijke voorkeur doorsijpelen, ik hoop namelijk van harte dat de intellectueel superieuren het zondag winnen van de onverstaanbare vlaaien. Maar dat zal ook wel, Scoop pakt alleen thuis echt punten.

Gemert H1 - Oedenrode H1: 5-1
De boys van Gemert bereiden zich vandaag uiterst goed voor. In hun puntige, vinexwijk-oogend-clubhuis worden in de voorbespreking de puntjes op de spreekwoordelijk i gezet. Ze gaan naar buiten en vegen het middelmatige Oedenrode van de mat. Het zou nog lang gezellig blijven.

Nuenen H1 - Best H1: 3-3
Oef potje hoor, zo op de laatste speelronde voor de feestdagen. Een van de twee ploegen zal na zondag een pas op de plaats moeten maken. Nuenen is een degelijk ploegje, met een calvinistische speelwijze. Best is een ploeg die enigszins uit balans is: snelle, goede aanval, maar matige achterhoede. Ik zet mijn miljoenen op een gelijkspelletje.

Uden H1 - Eindhoven H1: 0-4
In de mooie blauwe entourage kan Eindhoven vast wennen aan de sfeer van de Eerste klasse. Met frivool hockey en een middenveld en aanval die individueel allemaal wat kunnen forceren, wordt het Oranje legioen teruggedrongen. Eindhoven tercht herbstmeister! Mijn verwachting is dat de ploeg halverwege april al kampioen is.

Succes zondag en lief zijn voor elkaar!