Speelronde 10

Geplaats door: DrBibber ( )

  • 1C
  • 18/11
  • 2285

Apeliotes - Scoop:

Blerick - Concordia:

Heeze - Nuenen:

Oedenrode - Venray:

Rosmalen - Bemmel:

Uden - Gemert
Reageren

BennyBenassi | 22/11

Apeliotes - Scoop 2-0
De stuudjes uit nimma doen deze week rustig aan, zodat ze allemaal fit en zonder schorsingen aan de topper van volgende week kunnen verschijnen. De wedstrijd wordt daardoor pas laat in het derde kwart beslist. Scoop wordt daardoor flink boos en pakken na de wedstrijd weer snel hun spullen in, voor de lange en koude terugreis naar limboland.

Blerick - Concordia 11- 11
Beide teams zijn toe aan de winterstop.... En natuurlijk aan de carnaval. Ze zien deze pot dan ook een beetje als de laatste training van de eerste seizoenshelft. Beide keepers gaan in de spits staan en heel het team wordt door elkaar gewisseld. Als laatste verrassing kiezen beide coaches er ook voor om elkaars team is te gaan coachen. Na de wedstrijd† zal het bier rijkelijk vloeien en zullen beide teams nog lang samen pils drinken.
Vo voor de winterstop

Heeze - Nuenen: 2-0
Heeze gaat deze pot met speels gemak winnen door het hockeyende kwaliteit. Marcelleke besluit weer een potje mee te doen en nadat de kale van Nuenen Marcel weet te panneren is voor Nuenen de winst al binnen. Helaas wordt de wedstrijd wel verloren door de geweldige combinaties op het ijzersterke middenveld van Heeze. Als mensen dachten dat ze het tegen Rosmalen al makkelijk hadden, nu wordt het echt een potje FIFA op semi-professioneel. Easy peasy.

Oedenrode - Venray: 3-5
Willem was afgelopen zondag nog op de Sinterklaasoptocht als je kijkt naar het resultaat. 2-1 tussen een mogelijke degradant is niet al te Best. De mannen van Rooi zitten met hun gedachten al bij de spetterende party die voor hun wordt georganiseerd, dus zijn niet echt bij de les. Willie sleept er 3 in, maar die lelijke van Venray schiet er 5 in. Venray gaat dus als verrassende Herbstmeister de winterstop in.

Rosmalen Bemmel 2 1
Rosmalen pakt hier een zakelijke overwinning en houdt aansluiting bij de top. Bemmel komt 1 0 voor maar de mafketel uit† Rosmalen drukt zijn stempel door 1x te scoren en een assistje te geven.

Uden Gemert 0 2
De derby waarbij beide teams er vol op knallen. Door de adrenaline die vrij komt bij deze atmosferische wedstrijd pakt Uden flink wat kaartjes waardoor Gemert kan profiteren. Net voor het sluiten van de markt scoort Gemert 2x. Gerrie zal man of the match worden.

RenevdGijp | 21/11

Apeliotes - Scoop: 3-1
Onderschat de ploeg uit Sittard niet, anders kun je een zware middag tegenmoet gaan. Scoop is weliswaar hekkensluiter, maar een ploeg dat zeker meer kwaliteit heeft dan Gemert en Heeze. Apeliotes weet eindelijk weer wat winnen is. Na punterverlies te hebben geleden tegen Bemmel en Venray hebben ze eindelijk weer eens de volle 3 punten gepakt tegen Gemert. Vandaag zal het wederom geen makkelijke pot worden. Het stugge scoop besluit niet de bus te parkeren maar juist lekker in de aanval te gaan, hier schrikken ze in Nijmegen een beetje van. Een 0-1 ruststand wordt omgebogen tot een 3-1 overwinning.

Blerick - Concordia: 1-1
Een rode limburgse derby. Het is altijd maar de vraag met welk team Concordia voor de dag gaat komen. Het koffertje van Blerick zal deze week naar de doelman gaan die misschien wel 15 reddingen moet verrichten vandaag. Hierdoor zullen ze een puntje overhoUden aan deze wedstrijd.

Heeze - Nuenen: 1-1
De uitploeg begint het toch een beetje warm aan de voeten te krijgen. 1 punt in de laatste twee wedstrijden, met nog een extra wedstrijd bij Apeliotes op het programma. Heeze uit zal geen probleem moeten zijn. De kale middenvelder van Heeze zet wederom zijn zwarte pruik op en stapt met zijn Grays stick het veld op. Verkleed als Balkenstein zal Heeze deze wedstrijd met een geparkeerde bus gaan spelen. Net als Rosmalen verslikt Nuenen zich hierin. Door alle ervaring van Nuenen weten ze toch nog een gelijkspel eruit te halen.

Oedenrode - Venray: 5-5
De fitnessjunioren tegen Willem&co. 2 aanvallende ploegen waar verdedigen niet zo veel uitmaakt. Zolang je meer doelpunten maakt dan je tegenstander is er niks aan de hand. De tos voorafgaand de wedstrijd wordt tijdens een pot armpje drukken gewonnen door de aanvoerder van Venray. In de rust staat het 4-4 en hebben beide ploegen al twee gele jokers gekregen. Wedstrijd eindigt in 5-5 waar de Limbonaren vervolgens in de 3e helft verschillende versiertrucjes op de dames uit Oedenrode loslaten.

Rosmalen - Bemmel: 2-1
Tjaaa je zou zeggen dat Rosmalen dit varkentje wel even doet wassen. Maar als Rosmalen thuis speelt weet je het maar nooit. De mannen uit Gelderland zijn gebrand nog minstens een punt te halen voor de winterstop. De coach van Rosmalen schijnt de scheidsrechter een ouderwets potje Ďbillenkoekí voorafgaand de wedstrijd gegeven te hebben. Hierdoor geeft de man in het geel een minuut voor de tijd een onterechte strafbal die tot de winnende goal lijdt voor de thuisploeg.

Uden Ė Gemert: 3-0
Sleepkanon van Uden maakt zn eerste hattrick van het seizoen. De aanvoerder van Gemert gaat op zoek naar een andere clubÖ.

Speelronde 11 | 20/11

Apeliotes - Scoop: 3-0
Prima oefenpotje in de voorbereiding naar Nuenen.

Blerick - Concordia: 3-3
Limburgse derby, leuk voor de trouwe supporters maar verder boeit het weinig deze pot.

Heeze - Nuenen: 1-3
Heeze schijnt thuis wel iets meer te kunnen maar ze zijn echt te slecht voor Nuenen.

Oedenrode - Venray: 2-4
Oedenrode heeft het geweldig gedaan en gaat lang mee doen voor het kampioenschap, helaas zijn ze nu echt toe aan de winterstop.

Rosmalen - Bemmel: 2-3
Rosmalen onderschat Bemmel volledig na het knappe gelijkspel bij Nuenen.

Uden - Gemert 7-7
Ze eindigen ook allebei met 7 man.

De Messias | 19/11

Apeliotes - Scoop: 5-1
De gele onderzeeŽr gaat alsnog een verwoede poging wagen het Herbstmeisterschaft binnen te hengelen. De eerste horde daar naartoe wordt zonder problemen genomen. De corner begint eindelijk weer te lopen en dat komt goed uit, want Apeliotes zal er met de beweeglijkheid voorin een vrachtlading versieren. Het broertje van Wibi Soerjadi weet ťťnmaal aan de aandacht van de boomlange verdedigers bij Apeliotes te ontsnappen, en beslecht daarmee het onderlinge duel met zijn corpulente equivalent van de Studs in zijn voordeel.

Blerick - Concordia: 3-3
Limburgs onderonsje wat met het opheffen van Blerick gelukkig tot een uitstervend ras behoort in deze poule. Blerick gelooft het daardoor allemaal wel en laat zich onnodig verschalken door de lange bal gehanteerd door Concordia. Verlies voor ťťn van beiden betekent afhaken voor de bovenste plaatsen, met een bloedeloos gelijkspel als gevolg.

Heeze - Nuenen: 1-3
Heeze kan er niks van en zal wellicht proberen om het met een ex-OlympiŽr en wat uitgerangeerde veteranen Nuenen lastig te maken. Nuenen makkelijk naar de overwinning en het vizier op de belangrijke pot van volgende week.

Oedenrode - Venray: 5-5
De topper ťn leukste pot van de week. Door opportunistisch spel van Venray wordt het open wedstrijd met mooie doelpunten aan weerszijden. Zolang de opgepompte boys en de arbitrage zich niet gek laten maken door het gezuig van Willempie, acht ik ze tot een mooi resultaat in staat. Echter, door een overkill aan bananen en pre-workout voor de wedstrijd bij de promovendus, zal dit veldslag van je welste worden.

Rosmalen - Bemmel: 3-1
Rosmalen heeft thuis wat recht te zetten na de afgang tegen Heeze. Het getier van coach Kok weet de jeugdige padvinders van Rosmalen deze keer wel te geraken, zij het met geÔrriteerde trommelvliezen aan het eind van de wedstrijd tot gevolg. Ondanks dat de laatste man van Rosmalen een recordaantal ballen richting Niemandsland pompt, zal deze pot redelijk eenvoudig gewonnen worden. Bemmel kan het thuis vaak nog wel opbrengen, uit is het niet veel.

Uden - Gemert: 3-2
De sleet lijkt er bij de Rode Trein inmiddels aardig op te zitten en steekt daarmee schril af tegen de overwinningsdrift van de Sovjetische voorganger. Daardoor kan zelfs een matige ploeg als Nederland C de volle buit pakken. De arbitrage heeft moeite om de shirt- en haarkleur van beide partijen te onderscheiden wat zal Leiden tot een chaotisch spektakel. Leuk voor de liefhebber van rugbywedstrijdjes, de hockeyliefhebber kan zijn heil beter ergens anders gaan zoeken. Uden zal zich na deze wedstrijd kronen tot Herbstmeister wat betreft de GoUden Zaag.

GokJeWagen | 19/11

Apeliotes Ė Scoop: 6-1
Apeliotes maar nipt gewonnen van het matige Gemert, maar dat maakt niet uit, punten zijn punten. Hebben de stuudjes zich weer opgepakt om de winter in te gaan met nette klassering, of gaan ze onderuit tegen Scoop? Natuurlijk niet, wie is er nu bang voor Scoop? De langharige blonde god van Scoop denkt het gele elftal in zijn eentje uit te kunnen spelen maar loopt bij de tweede actie al stuk. De mannen van Apeliotes hebben de hele zaterdag geleerd voor hun tentamens en zijn topfit, 4 snelle counters en 2 strafcorners zullen een stempel drukken op de wedstrijd. Door een verdedigende blunder van een gele krijgt Scoop een strafcorner, deze verzilveren ze. Leuk voor thuis maar meer ook nietÖ
Blerick Ė Concordia: 3-2
Voor beide teams is het belangrijk om te winnen komende zondag willen zij aansluiting hoUden met de op. Ik schat de kans voor winst van Concordia hoger in, maar Blerick speelt thuis. Het lastige veld en het sportieve thuispubliek zal in het voordeel van Blerick werken. Blerick start zwak en staat al snel met 2-0 achter. De mid-mid van Blerick kan hier niet tegen en wordt boos op alles en iedereen behalve zichzelf. Hij besluit om zijn zonden te gaan overdenken op de bank. Na deze korte rustperiode gaat hij met goede moed terug de wei in. Blerick verzilverd 2 strafcorners en de stand staat weer op 0-0. In de laatste 5 minuten wordt de druk erg hoog en weet Delta Venlo aan het langste eind te trekken.
Heeze Ė Nuenen: 2-5
Heeze zoals verwacht onderuit tegen het Duitse Walhalla. Ook deze week zullen de punten onder hun neus vandaag genomen worden. Nuenen is niet tevreden met het gelijkspel van afgelopen zondag en is daarom gebrand om te winnen. Dit zal dan ook niet lastig worden. Nuenen wilt de zaal in als winterkampioen. Ik denk dat ze dit ook gaan worden met nog een extra wedstrijd in het verschiet. Nuenen zorgt snel voor de 3-0, waarna Heeze de deur op slot gooit. Nuenen valt hierdoor in slaap waardoor 2 kanonschoten in de cirkel komen. 1 bal raakt een voet en deze strafcorner wordt verzilverd. De 2e bal raakt per ongeluk een stick van een aanvaller en belandt in het net. Nuenen schrikt hier wakker van en besluit nog 2 keer hun Best te doen voor eigen veiligheid.
Oedenrode Ė Venray: 5-7
Twee ploegen die van scoren hoUden en een hekel hebben aan verdedigen. Het gaat bij deze wedstrijd niet om wie scoort, het gaat erom welke verdediger de grootste en meeste blunder(s) maakt. Deze keer zal dan aan de kant van Oedenrode zijn. Linksachter, je hebt er wel moeite mee he. De centrale fitnessgod van Venray is zo breed geworden dat hij moeite heeft met de snelle bewegingen van Willempie. Genot voor de ballen langs de kant.
Rosmalen Ė Bemmel: 4-2
Rosmalen wilt en kan meedoen voor promotie en zal er na afgelopen weekend alles aan willen doen om de laatste 3 punten van deze seizoenshelft thuis te hoUden. Deze druk, i.c.m. het gekakel van mevrouw de coach, maakt JC1 zenuwachtig. Maar niet getreurd boys, Bemmel heeft niet zoveel in te brengen. Hier komen de guppies dan ook snel achter en scoren 3x. Onwetend dat ze zijn denken ze de wedstrijd rustig uit te kunnen spelen. Hier maakt Bemmel gebruik van en scoort 2x. Om de druk van de ketel te halen gaat ieder jongetje een actie proberen te maken. Papa naast de kant heeft ten slotte 2 euro beloofd aan degene die de laatste goal maakt. En wat is papa trots als dit 3 minuten voor tijd gebeurt. In de kantine staat er een lekkere kan Aldi ranja klaar voor de jungkes.
Uden Ė Gemert: Boeit me niet.
Twee inspiratieloze teams. Beide gaan ze gekke dingen doen. Rugbyen ofzo, lijkt hier Best populair te zijn. Maak er maar wat van jongens, veel plezier!

We zien ons na de zaalcompetitie, good luck!

Dr. Martens | 19/11

Apeliotes - Scoop: 4-0
De stUdenten mogen zich op gaan maken voor hun laatste wedstrijd voor de winter, om daarna lekker op wintersport te gaan. Ze zullen deze wedstrijd makkelijk gaan winnen omdat de look a like van Kasper Dolberg een rood kaartje gaat pakken.

Blerick - Concordia: 3-2
2 teams die het seizoen niet goed zijn begonnen maar stapje voor stapje toch punten aan het halen zijn. Daarom zal het een leuke wedstrijd worden. Blerick afgelopen week veel gescoord hebben de spitsen het dan toch geleerd?. De keeper van Concordia zal er nog paar goede ballen uithoUden maar zal uiteindelijk toch moeten buigen voor de scherpe spitsen. Zelf knalt concordia er nog 2 ballen in, kunnen ze daarna aan het lauwe bier.

Heeze - Nuenen: 1-3
Heeze weer thuis op hun vertrouwden veld. De kleine dikke kale op het middenveld kan deze wedstrijd helaas niet meedoen omdat die bij de opnames van sluipschutters moet zijn. Hierdoor krijgt Heeze de bal de cirkel niet in geslagen en verliezen ze kansloos met 1-3.

Oedenrode - Venray: 2-1
Spannende wedstrijd die beslist zal gaan worden op kleine details. Willem al vroeg uit bed van de zenuwen. En weer lekker op de fiets naar de club dus legt die der weer 2 in. De aanvoerder van Venray zal er ook eentje in prikken en popt na de wedstrijd nog een flesje.

Rosmalen - Bemmel: 6-0
Niks te zeggen over deze wedstrijd Bemmel kan er gewoon hellemaal niks van. wel een leuke coach.

Uden Ė Gemert 4-2
Gemert zit er ook nog niet lekker in dit seizoen. Deze lijn gaan ze zondag ook doortrekken en zullen met 0 punten het veld af komen. Wel zullen de 2 rooien spelers van Gemert nog even verward raken door het tenue van Uden dit is ook meteen het hoogte punt van de wedstrijd.

DrBibber | 19/11

Apeliotes - Scoop: 1-0
De 3 punten in Gemert afgelopen week zullen als een bevrijding hebben gevoeld voor de Apeliotanen uit Nijmegen. Voor Scoop is het daarin tegen weer bergafwaarts aan het gaan. Na overwinningen op Gemert en Heeze volgen weer 2 nederlagen. Apeliotes heeft hierna nog een echte topper te spelen, een nederlaag kunnen ze dus niet goed gebruiken in NijmegenÖ Strafcornerspecialist Wouter weet wederom 7 strafcorners om zeep te helpen maar er vandaag ook 1 eentje te prikken. Ze willen verder niet te veel energie in deze wedstrijd steken dus hoUden het op 1-0.

Blerick - Concordia: 2-2
Rood tegen rood, een wedstrijd in de middenmoot van poule 2c. Eigenlijk is er helemaal geen middenmoot in deze competitie. Je draait mee in een plek om promotie of je behoort tot de laatste 4 en je speelt om degradatie. Blerick speelt thuis en moet winnen om niet verder bij de top van de competitie weg te zakken. Ditzelfde geldt eigenlijk ook voor Concordia, al schat ik hun kansen om promotie wel hoger in dan die van Blerick. Geen veldgoals vandaag maar wel een hoop sleeppushes die erin vliegen. Deze wedstrijd eindigt in een gelijkspel waar beide ploegen helaas niks mee opschieten.

Heeze - Nuenen: 1-3
Nuenen begint het langzamerhand toch wel warm onder de voeten te krijgen. Maar 1 punt behaald in de laatste 2 wedstrijden en er staat nog een wedstrijd uit bij Apeliotes op het programma. Vandaag zou een makkie moeten zijn voor de mannen in blauw maar Heeze is een plek waar het kan spoken. Een man extra zou echter geen probleem moeten zijn voor het hele steady Nuenen.

Oedenrode - Venray: 3-3
Een echte topper in het verschiet bij de laatste speelronde van dit jaar. Wie had dat gedacht dat deze twee ploegen op plek 1 en 2 stonden na 9 speelrondes. Twee ploegen met een van de Beste spelers van deze poule Als Blerick en Uden in Oedenrode kunnen winnen, dan zou Venray het ook moeten kunnen zou je zeggenÖ Willempie is het hier helaas niet mee eens en besluit de eerste seizoenhelft af te sluiten met een ijzersterke hattrick. De aanvoerder van Venray besluit hetzelfde te doen en scoort in de laatste minuut de gelijkmaker in deze topper. Hij krijgt vervolgens wel een gele kaart vanwege het uitrekken van zijn shirt.

Rosmalen - Bemmel: 3-0
De laatste thuiswedstrijd voor Rosmalen deze seizoenshelft. Het team Ďaltijd thuisí heeft een wisselvallig eerste seizoenshelft gehad. Toppers tegen Oedenrode, Nuenen en Venray worden gewonnen of gelijk gespeeld maar een thuiswedstrijd tegen Heeze wordt daarin tegen weer verloren. Vandaag komt het stugge Bemmel op bezoek, maar dit moet geen probleem voor hun zijn. Na 70 minuten staat er een jantje op het scorebord en wordt de eerste seizoenshelft afgesloten met een Ďroze partyí. De coach van Rosmalen besluit haar ballerina pakje weer eens aan te trekken op dit geweldige feestje waar ook Snollebollekes komt optreden.

Uden Ė Gemert: 3-1
Beide ploegen verloren dit weekend. In Gemert begint het onderhand een gewoonte te worden. Hoe kan Nuenen hiervan verloren hebben?! Uden doet het voor hun doen stiekem toch wel goed. Tijdens de evaluatie van de 1e seizoenshelft blijkt dan ook dat de doelstellingen voorlopig wel zijn behaald. Ook vandaag zal er gewonnen worden door jong oranje dat stiekem toch wel aansluiting vindt bij de top van de competitie.

Winnie de Poeh | 19/11

Apeliotes - Scoop 2-2
Voor de meeste spelers van Scoop zal het de eerste keer zijn dat ze boven een van de grote rivieren komen. Ondanks deze mijlpaal gaan ze vol aan de bak om de broodnodige punten binnen te sprokkelen. In Nijmegen lijkt de vorm van het begin van het seizoen helemaal zoek. Na een krappe overwinning op Gemert gaan ze deze week wederom tegen puntverlies aanlopen.

Blerick - Concordia 1-6
Een Limburgse clash waar je u tegen kan zeggen. Beide teams spelen echter met verschillende doelstellingen in deze competitie en dat wordt pijnlijk duidelijk voor de ploeg uit de Venlose delta.

Heeze - Nuenen 1-2
Als er een wedstrijd is waar je niet op zit te wachten is het wel die tegen Heeze. 70 min lang balbezit spelen en ervoor zorgen dat je niet in slaap wordt gesust zijn nou niet bepaald de redenen om zondag je bed voor uit te komen. Toch blijft Heeze een ploeg om niet te onderschatten, zeker als ze een kwaliteitsinjectie krijgen in de vorm van Marcel B. Dit zal de komende week voor onrust zorgen in de koppies van het Nuenense elftal en ervoor zorgen dat Heeze letterlijk en figuurlijk met 1-0 voor komt te staan.

Oedenrode - Venray 4-2
Oedenrode is zo blij als een kind met hun huidige eerste plek en zullen die niet zomaar gaan afstaan aan Venray. Venray heeft laten zien leuk te kunnen hockeyen tegen de kleine ploegen en mogen nu zelfs snuffelen aan de plekken voor promotie. Oedenrode gaat ze hardhandig uit deze droom helpen en Venray komt na de eerste seizoenshelft te staan op de plek waar ze horen, net onder de top.

Rosmalen - Bemmel 7-0
Ik krijg al medelijden met de mannen uit Bemmel, na een degelijke eerste seizoenshelft voor de promovendus moeten ze het nu opnemen tegen een ploeg die in verhouding veelste veel kwaliteit heeft. Dit heeft een kansloze nederlaag tot gevolg.

Uden - Gemert 6-6
Weinig te zeggen over deze wedstrijd, kan alle kanten opgaan. Eerlijk gezegd zal het iedereen een zorg zijn wat er op dit veld gebeurt, inclusief de spelers zelf.

Pablo | 18/11

Apeliotes-scoop: 3-0
Scoop wil de winter niet in gaan als hekkensluiter en vertrekt vol goede moed richting nimma. Apeliotes weet dat ze niet mogen verliezen met het oog op de topper van de week erna. Door de strijdlust van scoop hoUden ze het tot de 2de helft op de bril stand. Na de rust herpakt apeliotes zich en klaren ze de klus. Apeliotes veel meer kwaliteit dan scoop, de snelle spitsen lopen makkelijk langs de met overgewicht kampende verdedigers van scoop

Blerick- Concordia: 1-2
Concordia is on fire en heeft ineens weer uitzicht op de bovenste plekken. Blerick is de passie een beetje kwijt aangezien de club volgend jaar niet meer Bestaat. Concordia heeft wat meer beleving in hun spel en gaat er met de winst vandoor.

Heeze - Nuenen: 0-3
Nuenen is een degelijke ploeg die heel weinig weg geven. Geen echte toppers in het elftal maar wel 16 goede hockeyers. Naast goede hockeyers klopt het tactisch ook erg goede ploeg speelt compact en heeft weinig kansen nodig. Bij heeze zijn het meer een paar individuen zonder team spirit. Paar ouwe rotten erbij maar hockeyend is het niet veel. Nuenen komt snel op 0-3 voorsprong en gooit erna de pot dicht.

Oedenrode - Venray: 5-5
De topper van deze week. Dit belooft een heerlijk open wedstrijd te worden beide ploegen maken veel goals maar krijgen er ook veel tegen. Een wedstrijd met veel strijd en veel kaarten. Aan dit gelijke spel hebben beide ploegen niet veel de hete adem van de plekken 3tm 7 hangt in de nek. Na de winter is alles nog mogelijk.

Rosmalen- Bemmel: 3-1
Rosmalen een technisch goeie ploeg maar is zeker niet constant. Bemmel daarentegen heeft wat minder kwaliteit maar speelt wel met veel strijdlust. Vandaag komen ze echter te kort tegen de technische jongens van Rosmalen.

Uden - Gemert: 3-2
Uden wil definitief weg blijven uit de onderste plekken voor ze de winter in gaan. Gemert staat op wankelen en mogen zich zorgen gaan maken. Uden heeft naar mijn mening net wat meer kwaliteit dan Gemert.