Speelronde 14

Geplaats door: Showboot ( )

  • 1D
  • 15/03
  • 435

Na voor het eerst mijn voorspellingen los te laten op deze prachtige poule vlak voor de winterstop, ben ik iets te lang in mijn winterslaap blijven hangen en zijn de eerste twee wedstrijden na het zaalseizoen alweer gespeeld. Maar niet getreurd ik ben terug of de volgende mooie affiches te analyseren en voorspellen.

Berkel-Enschot - Basko:
Delta Venlo - Hopbel:
Eindhoven - Weert:
Geldrop - Helmond:
HOD - Geel-Zwart:
MEP - Goirle:
Reageren

Showboot | 15/03

Berkel-Enschot - Basko: 3-2
De kraker onderin deze poule staat dit weekend op de planning. Basko krijgt dit weekend de uitgelezen kans om zich uit de degradatiezone te hockeyen. Echter zullen zij gaan verliezen van HC Sunderland deze zondag. De mannen van Berkel-Enschot zijn relatief goed begonnen aan de tweede seizoenshelft door na 2 wedstrijden dubbel de punten te behalen vergeleken met de 11 wedstrijden in de eerste seizoenshelft. Misschien ook niet zo lastig als je in 11 wedstrijden maar 1 punt behaalt. Daar moet wel bij benoemd worden dat er twee uitstekende tegenstanders op gelijke hoogte werden gehouden afgelopen weekenden, daarom denk ik dat ze het tot nu toe matige Basko wel moeten kunnen verslaan voor de eerste overwinning van dit seizoen.

Delta Venlo - Hopbel: 5-2
De mannen van Venlo zijn minder goed uit de winterstop gekomen, maar zullen na een moeilijke start van deze wedstrijd de jongens uit Schijndel toch echt te kakken zetten.

Eindhoven - Weert: 2-1
Ik wil graag een nieuwe naam voorstellen voor Eindhoven, HC Verzaak. Eindhoven heeft namelijk alweer de koers in gezet om het opnieuw te verzaken om te promoveren. Weert is daarentegen goed uit de winterstop gekomen. Toch zal Eindhoven in eigen huis wat goedmaken en met de nodige moeite winnen van Weert

Geldrop - Helmond: 2-6
Helmond heeft al een tijd de smaak goed te pakken en is ook weer goed begonnen aan het tweede deel van dit seizoen. Geldrop zal weinig weerstand bieden aan de mannen uit Helmond.

HOD - Geel-Zwart: 4-2
Niet veel over te zeggen. Geel-Zwart is goed bezig, maar HOD is toch echt een maatje te groot voor de mannen uit Veghel. Bovendien zou het met niet verbazen als er een aantal spelers van Geel-Zwart geblesseerd terug komen van het beker duel tegen Don Quishoot. Ik snap dat die studenten uit Eindhoven niet zomaar het geld hebben om een nieuwe mat neer te leggen, maar bij deze wil ik toch echt de KNHB oproepen om zo snel mogelijk de schaatsbaan, die ze daar in Eindhoven een hockeyveld noemen, af te keuren.

MEP - Goirle: 5-3
MEP leek erg goed terug te komen uit de winterstop door overtuigend te winnen van HC Verzaak, maar verloor vervolgens wel van Weert. Deze thuiswedstrijd zullen ze wel weer 3 puntjes erbij mogen tellen en dan kunnen ze zullen ze op de hielen blijven van de Eindhovenaren.